- Den gamles superkylling
- 170 G Svampe (bland efter behag)
- Olivenolie
- 1 – 2 Fed Hvidløg
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 Håndfuld hakket bredbladet frisk persille
- 4 Stk. Kyllingryst uden skind og ben á 200 G
- ½ Kg butterdej
- 1 Stk. sammenpisket æg
- 2 Spsk Groftkornet sennep med top
- 1½ dl hvidvin
- 1½ dl piskefløde
Fremgangs metode.
forvarm oventil 200.
Hak halvdelen af svampene fint og den anden halvdel groft.
Kom et par skvæt olivenoile på en varm pande sautér hvidløg og svampe i 10 minutter.
Smag til med krydderier og vend persillen i.
Lad det køle af. Træk brystfileten lidt tilbage og lav nogen ridser i kødet. Fordel den afkølet svampeblanding i kyllingekødet.Drys butterdejen med lidt mel og rul den ud til ca. 45 x 20 x ½ cm. Del i 4 baner på den lange led og pak hvert kyllingebryst ind i en bane.
Pensl dejen med æg og bag dem i oven i 35 minutter.
Mens kyllingen bages, så kom sennep og hvidvin i en gryde og kog ind, til alkoholduften er kogt væk.
Tilsæt fløde og kog videre, til konsistensen bliver tyk, at saucen sidder fast på bagsiden af en ske.
Tag gryden af blusset og smag til med salt og peber.
Del hvert kyllingebryst i 3 stykker og servér med lidt sauce og evt. et dryp olivenoile.